Vernieuwde Markt Asse feestelijk geopend

ASSE - Gisterenavond is de vernieuwde Markt in het centrum van Asse op feestelijke wijze ingehuldigd. Honderden Assenaren waren bij de opening aanwezig. Een versleten riolering onder de straat zorgde vorig najaar voor de versnelde heraanleg.

Een voorbode van een mooie vrijdagse zomeravond was het gisterenavond op de Markt in Asse. Het gemeentebestuur zorgde voor een feestelijke en tegelijk ook sobere opening na de heraanleg van wat ooit de handelskern van Asse centrum was. Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) prijsde het geleverde werk van zijn gemeentearbeiders. "Hier zijn 43.700 kasseistenen gelegd door onze eigen mensen". "Aan de hertekening van de Markt, kwam zelfs geen studiebureau aan te pas", aldus Van Elsen. Nadat schepen De Vos (Open VLD) een korte toelichting gaf,  schetste Pieter Van Den Broeck de historiek van het beeld van 'den Duvel' dat de Markt siert. Pieter is de zoon van wijlen Wilfried Van den Broeck, kunstenaar en bezieler van de Hopduvel, in navolging van zijn vader.

Na de toespraken werd het Duvelglas gevuld. De hoogtewerker geraakte niet tot bij het beeld, dus kroop schepen De Baerdemaeker (CD&V) op de ladder om het glas te vullen. Iedere aanwezige kreeg een glas Martini aangeboden en Geena Lisa kwam speciaal uit Merchtem om met haar band de meute te plezieren. Deze zomer kan je op de Markt trouwens genieten van meer optredens onder de noemer 'De Mèt duvelt'. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?