Al 50 inschrijvingen voor rommelmarkt in Sintemettes

SINT-MARTENS-LENNIK – Op zondag 31 mei is het weer Sintemettes Kermis op het kerkplein van Sint-Martens-Lennik. Dit jaar is er voor de eerste keer een gratis rommelmarkt. en daarvoor lopen de inschrijvingen als een trein. Er zijn al meer dan 50 standhouders ingeschreven. Johny zal ze goed moeten schikken want er moet nog plaats zijn om de processie door te laten. 

Johny Van der Elst van café ’t Pleintje en zijn verre neef Frans De Milde zetten de schouders onder de kermis. Zij zagen met lede ogen dat de goeie oude dorpskermissen  verdwenen. De 73-jarige Frans De Milde stamt uit een grote familie kermiskramers. “Mijn nonkels hadden allerlei foorkramen die ze opstelden op Sintemettes kermis.  Ik herinner me nog de zwieremolen waar de zitjes aan kettingen hingen. Toen waren het nog echte kermissen zonder veel fantasie en lawaai. Vroeger was Sintemettes kermis gespreid over twee weekends met kermis en koers”, vertelt Frans.

Rommelmarkt

Johny organiseerde de drie voorbije jaren een wielerwedstrijd maar zag daar van af omdat het door allerlei reglementeringen bijna onmogelijk is geworden om nog wielerwedstrijden op poten te zetten. Johny en Frans besloten toch weer hun schouders te zetten onder de oude kermis. “We willen zo de mensen weer samen brengen en de kermis meer aantrek geven. Frans stelde me voor om tijdens de kermis ook een rommelmarkt te houden. Vorig jaar was er al een kinderrommelmarkt maar nu stellen we de rommelmarkt open voor iedereen uit ons dorp. De standplaatsen zijn gratis en er mogen allerlei tweedehandse spullen verkocht worden.”

Kermis

Frans De Milde opent het hele weekend weer zijn nog enig echte originele kermisattracties. Het zijn de veelkleurige kermiskranen en molens zoals een kindermolen, een viskraam en een schietkraam. Wie nog een echte kermis uit de goede oude tijd wil mee maken, moet tijdens het weekend van 31 mei in Sint-Martens-Lennik zijn.

Petanque en processie

Op zaterdag 30 mei is er ook het petanquetornooi van petanqueclub De Ziener, en op zondagvoormiddag na de mis gaat de processie uit.

Info Rommelmarkt        

Inschrijven: 02-532.33.03 - Opstellen om 9 uur en einde om 18 uur.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?