Jongeren SGI Lennik ondergedompeld in wereld van ex-alcoholiste

LENNIK – Een psychotherapeute, die zelf alcoholiste was, heeft leerlingen van het Sint- Godelieve- Instituut mee genomen in de wereld van alcoholverslaafden tijdens de jaarlijkse gezondheidshappening.

Naar jaarlijkse gewoonte werden in de voormiddag workshops gehouden rond gezondheid en werd er samengewerkt met diverse organisaties en sprekers.  Ook de preventiedienst van het Pajottenland verzorgt een workshop ‘alcoholpreventie’ waarbij sensibilisatie naar de jongeren uit de tweede graad centraal staat. Zij komen immers in contact met het prille uitgaansleven en zetten de stap naar volwassenheid.

Nu ben ik het zat!

Dit jaar koos de preventiewerker, Bianca Vanreepinghen, in overleg met de school en het gemeentebestuur, voor de geanimeerde voorstelling van Paljas Producties. De spreekster dompelde de jongeren onder in de wereld van alcoholisme vanuit haar eigen ervaring als alcoholiste, maar ook vanuit haar werk als psychotherapeute. Ze laat de jongeren kennis maken met wat een alcoholist is, hoe je er ongemerkt in rolt en waarom het moeilijk is om er iets aan te doen. Maar ook haar strijd rond de aanpak van ‘als je het zat zijn, zat bent’ deed zij tijdens de voorstelling uit de doeken.  Er werden 3 voorstellingen geboekt voor zo’n 168 leerlingen. De bedoeling is om deze actie in mei 2016 ook in de andere secundaire school van Lennik te herhalen.

Preventie tabak, alcohol en drugs

De preventiedienst van het Pajottenland heeft naast het lopende alcohol – en drugbeleid dat jaarlijks wordt geëvalueerd, ook een belangrijke sensibiliserende functie naar de jongeren en de leerkrachten toe. Deze acties worden mogelijk gemaakt door de intergemeentelijke samenwerking op het vlak van preventie tabak, alcohol en drugs via het preventiebudget. Het beheerscomité drugs en alcohol Pajottenland stuurt deze en andere acties in de 6 gemeenten van het Pajottenland.

Wie meer info wenst over deze voorstelling, kan terecht op volgende websites: www.paljas.be en www.therapeut-alcoholisme.be

Meer info over alcohol? Hiervoor kunt u terecht bij de preventiedienst via 054/ 31 35 43 of via preventie@pajottenland.be , Bruneaustraat 109, 1755 Kester of via www.alcoholhulp.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?