Pater Toon vertelt aan jong en oud geschiedenis Don Bosco Instituut

PEPINGEN / HALLE - Op maandag 18 mei 2015 verwelkomde het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken opnieuw een aantal leerlingen van het Don Bosco Instituut van Halle. Deze keer was de richting Electro- mechanica aan de beurt. Zij brachten hun Sociale Dag door in het woonzorgcentrum.

In de voormiddag kregen zij een onthaalmoment, uitleg over het woonzorgcentrum, de opdrachtsverklaring, de visie, het aanbod van het woonzorgcentrum, enzo…

Daar op volgend werd er een rondleiding gegeven in het huis. De demonstratie van de actieve- en passieve tillift die gebruikt worden om bewoners veilig te transfereren viel erg in de smaak.

Don Bosco

Na de middag werden de bewoners uitgenodigd om naar een powerpointvoorstelling te komen kijken “Het Don Bosco Instituut – Vroeger en nu…”. Deze interessante voorstelling werd gegeven door Toon die nog deel uitmaakt van de gemeenschap van Salesianen. Hij kon met veel enthousiasme vertellen over het ontstaan van het Don Bosco Instituut en over de evolutie die het doorheen de jaren heen meemaakte.  De bewoners luisterden aandachtig en voor velen onder hen waren sommige foto’s zeer herkenbaar. Er werden wat herinneringen opgehaald wat het zeer aangenaam maakte.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?