FP Halle-Gooik blaast titelhouder Chatelineau weg op eigen veld

HALLE / GOOIK  - FP Halle-Gooik stond voor een schier onmogelijke opdracht op het veld van uittredend landskampioen Chatelineau. De ploeg verloor al 5 jaar niet meer op eigen veld tijdens de playoffs. De eerste helft was zeer gesloten, beide clubs zochten de openingsgoal zonder te veel risico’s te willen nemen. De beste kansen waren voor Halle-Gooik Hector raakte tot twee keer toe niet voorbij Durot.

Na de rust ging het tempo van Halle-Gooik omhoog, Chatelineau kreeg het fysiek niet meer belopen en de meegereisde fans maakten eens te meer van een uitmatch een thuismatch.

Geschiedenis geschreven

Rahou voorbij twee speler, 1-2 met Teixeira en Rahou met de 0-1. Chatelineau was nog niet goed bekomen of Chaibai speelt zich vrij op de flank en trapt in de korte hoek de 0-2 tegen de touwen. En Halle-Gooik blijft in de hoogste versnelling spelen, Hector rond goed teamspel af voor de 0-3. Chatelineau probeert druk te ontwikkelen, Dahbi dribbelt zich vrij en steekt heel het veld over om de bal onder Durot binnen te schuiven. Chatelineau komt er dan toch uit, Liliu legt af en Lucio zorgt voor de 1-4. De 1-5 komt er na een mooie rush van Dujacquier op de flank. Chatelineau slaagt er nog 1-maal in Mageren te verschalken via Leo maar vanaf dan houdt het pajotse blok stand en met swingend zaalvoetbal. Chaibai met een gekruisd schot voor de 2-6, Rahou met zijn tweede voor de 2-7. Omar Rahou telt dan zijn ex-club helemaal uit met de 2-7 en zelfs nog 2-8. Halle-Gooik schrijft zo geschiedenis en plaatst zich voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van de playoffs.

Doelpunten: 22’ 0-1 Rahou, 23’ 0-2 Chaibai, 24’ 0-3 Hector, 26’ 0-4 Dahbi, 28’ 1-4 Lucio, 30’ 1-5 Dujacquier, 32’ 2-5 Leo, 34’ 2-6 Chaibai, 37’ 2-7 Rahou, 39’ 2-8 Rahou.

Finale

In twee wedstrijden wordt nu beslist wie een jaar lang de beste futsalploeg van het land zal zijn en zich ook meteen plaatst voor de champions league. Vrijdag 22 mei wordt in sporthal De Bres de heenwedstrijd van de finale afgewerkt, een week later de terugwedstrijd in Antwerpen.

Verslag: Lieven Baert


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?