Succesvol eerste Repair Café in Walfergem

ASSE - De organisatoren van het eerste Repair Café dat gisteren georganiseerd werd in Walfergem blikken bijzonder tevreden terug. Drie op de vier binnengebrachte kapotte spullen konden met behulp van de aanwezige reparateurs gerepareerd worden en een tiental dames leerden om uit fietsbanden mooie sierraden te maken.

Diane Vanderstappen, coördinator Femma Walfergem zegt: “Toen burgerbeweging Transitie Asse ons een half jaar geleden vroeg om samen een Repair Café te organiseren, hadden we niet verwacht dat het zo een succes zou worden. We zijn zeer tevreden van de opkomst en het aantal geslaagde reparaties. Ook de workshop van Arch’Educ om uit fietsbanden sierraden te maken, was een leuke nevenactiviteit”.  Diegenen die kwamen waren tevreden. Ze evalueerden de activiteit gaande van “aangenaam, goede ontvangst” tot “superleuk initiatief”.

In mei zullen ook voor het eerst Repair Café’s doorgaan in Asse Terheide op woensdag 20 mei 2015, 18u - 22u, in de parochiezaal Terheide, Oostkouter 1 en op zaterdag 30 mei 2015, 14u - 18u, Oude School, Lierput 17 te Kobbegem. Burgerbeweging Transitie Asse organiseert deze samen met KWB Asse Terheide, KVLV Kobbegem en Lets Asse.

Meer informatie is terug te vinden op www.facebook.com/repaircafeasse. Personen die nog willen mee helpen repareren, kunnen dit nog melden via transitieasse@yahoo.com of 0477/474802.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?