N-VA wil geen duurder drinkwater voor inwoners Halle

HALLE - Het Hals drinkwater wordt opnieuw duurder. Nochtans behoort Halle al tot de gemeenten met de hoogste drinkwaterprijzen. De N-VA stemde op de gemeenteraad tegen de verhoging van de drinkwaterprijs.

“Voor heel wat gezinnen is de waterfactuur nu al een zware dobber”, zegt N-VA-fractieleider Wim Demuylder. “Amper vier maanden na de vorige verhoging gaat gemeentelijke saneringsbijdrage opnieuw naar omhoog. Wanneer we dit vergelijken met de premie voor 2014 zien we een verhoging van meer dan 25%.”

 De drinkwaterprijs in Halle is reeds bij de duurste van Vlaanderen. Daar bovenop komen dan zowel de bovengemeentelijke als de gemeentelijke saneringsbijdrage. De gemeenten kunnen vrij beslissen over het tarief van de gemeentelijke saneringsbijdrage. De Halse meerderheid koos voor het hoogste tarief.

N-VA fractieleider Wim Demuylder : “De zeer dure waterprijs gecombineerd met de voorgestelde saneringsbijdrage van 1,6923 euro/m3 heeft tot gevolg dat de inwoners van Halle hun water zeer duur betalen. Voor heel wat gezinnen is de waterfactuur nu al een zware dobber. Wij stelden voor om niet in te gaan op de vraag van de intercommunale. De meerderheid dacht daar helaas anders over.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?