Jieha! - ondernemingen op het Sint-Godelieve-Instituut

LENNIK – De leerlingen van het vierde jaar economie hebben enkele  echte, eigen onderneming op poten gezet dankzij het Jieha!, een project van Vlajo, een vzw die jongeren vertrouwd wil maken met het ondernemerschap.

In 4EC4a en 4EC5 werden 6 bedrijfjes opgericht. Ze verkochten duurzame producten gedurende 3 verkoopmomenten, ten voordele van een zelfgekozen goed doel. Al doende hebben de leerlingen heel wat geleerd rond duurzaam ondernemen en hun creativiteit en ondernemerszin hebben tot een mooi resultaat geleid.

Goede doelen

Het project werd op 28 april 2015 afgesloten met een presentatie van de resultaten. Tijdens deze presentatie lichtten alle medewerkers van de bedrijven hun reilen en zeilen toe. Deze presentatie werd voorbereid tijdens de lessen economie en Nederlands.

Op het einde van de voorstelling overhandigden de leerlingen de cheques met de winst aan de afgevaardigden van de goede doelen, het Kinderkankerfonds, Make a wish en Cliniclowns. Vervolgens kon er nog even nagepraat worden op een receptie, aangeboden door de school. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?