Leerlingen SGI rijden op gekke fietsen

LENNIK – Op de speelplaats van het Sint-Godelieve-Instituut reden vandaag kramakkelige vehikels rond. De gekkefietsendag past in de jaarlijkse fietsweek en laten de fietsers ondervinden hoe het voelt als er iets mis is met je tweewieler.

Alle lessen stonden in het teken van de fiets en fietsen. “In de lessen Frans leerden de leerlingen bijvoorbeeld fietsonderdelen in het Frans benoemen. In de les muziek werd er over de fiets gezongen”, vertelt directrice Greta Claes, die de fietsweek coördineert. Maar ook de gevaren die er bij het fietsen kunnen opduiken werden niet uit de weg gegaan. Zo bracht een chauffeur van Colruyt zijn vrachtwagen mee om de leerlingen bewust te maken van het gevaar van de dode hoek. En gebeurt er dan toch eens een ongeval, dan kunnen de leerlingen, dankzij lessen E.H.B.O., ook al wat helpen. In de lessen techniek kwamen alle fietsonderdelen aan bod en leerden de jonge fietsers hoe ze de bandenspanning controleren, een band kunnen herstellen of een rem bijregelen.

De geel-groene fietsen, die de school met wat subsidies kon aanschaffen, kwamen goed van pas om wat behendigheid aan te kweken in de lessen lichamelijke opvoeding. Na het behendigheidsparcours gingen de leerlingen in groepjes het verkeer in. Morgen woensdag volgt de apotheose, want dan gaan de klassen op fietstocht door het Pajottenland. De gemeente stippelde daarvoor enkele mooie parcours uit. Alle klassen krijgen drie begeleiders mee en de school zorgde ook voor voldoende begeleidingswagens om de veiligheid optimaal te garanderen.

Na de fietstocht wacht de leerlingen een lekkere appel als beloning en worden de prijzen van een fietsquiz uitgereikt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?