Infonamiddag voor Beverse senioren:’ Van slaappillen kan je vallen’

BEVER - In het kader van de week van de valpreventie werd er in de gemeente Bever extra aandacht geschonken aan het informeren van de senioren rond valpreventie en het gebruik van slaapmedicatie. Een twintigtal senioren namen deel aan de infonamiddag. Dit jaar was het thema ‘van slaappillen kan je vallen’. Er is immers een duidelijk verband tussen vallen en het gebruik van slaap - en kalmeermiddelen bij senioren.

Seniorenraad Bever, dienst vrije tijd gemeente Bever, preventiedienst Pajottenland en LOGO Zenneland sloegen de handen in elkaar voor het organiseren van een gratis infonamiddag in zaal Ter Wijsbeek. Het programma bestond uit een informatief luik rond alternatieven en gevaren van slaapmedicatie, gevolgd door een sessie zitdansen voor senioren en een hoger lager kaartspel rond valpreventie. Als afsluiter kregen de senioren een gratis vieruurtje met koffie aangeboden en konden zij terecht aan de uitgebreide infostand met folders en brochures rond het thema. De preventiedienst zorgde ook voor een gratis medicijnkokertje en alcoholvrije cocktail voor elke deelnemer. Daarnaast konden de aanwezige senioren tijdens het praatcafé ook terecht bij de huisdokter, medewerker zorgcarrousel of bij de apotheker om hun persoonlijke vragen te stellen.

‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’

In het najaar zetten de partners hun schouders onder een tweede actie als vervolg op deze voorjaarsactie. Op vrijdag 2 oktober 2015 om 19u30 bieden zij een gratis voorstelling aan van Kris Baert en zijn strijd tegen de slaappillen onder het motto ‘hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’. Iedereen is welkom in de parochiezaal van Bever voor deze voorstelling waar woord en muziek mekaar afwisselen. Kris biedt naast zijn persoonlijk levensverhaal ook tips aan om beter te slapen en onderwerpt het publiek aan een heuse slaapquiz. Meer informatie over deze infoavond kunt u navragen via Debby Versteldt, gemeentebestuur Bever of volgt weldra via de infoflash van de gemeente. Iedereen welkom.

Info

Wie meer informatie zoekt rond slaapmedicatie of tips rond het gebruik ervan, kan terecht op volgende websites: www.slaapenkalmeringsmiddelen.be , www.eengeneesmiddelisgeensnoepje.be, www.valpreventie.be , www.druglijn.be, www.cm.be/slaapwel , www.jellinek.nl of bij de huisarts of de apotheker.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?