Draaiorgel en Gronckelman kondigen Week van de Volkscafés aan (Video)

LENNIK – Het was leuk winkelen op de Lennikse markt. Daarvoor zorgde een mild lentezonnetje maar ook het authentiek draaiorgel Pierlala. De orgelman stond er samen met de Gronckelman en Lenitha Danckaert van de dienst Vrije Tijd promotie te maken voor de week van de volkscafés.

Het begin van de Week van de volkscafés op zaterdag 25 april wordt een Pajotse hoogmis voor folkliefhebbers, want dat is ook het startmoment van de 14de editie van het ‘Feest van de Folk’. Muziekmozaïek trakteert je ‘s avonds op folkmuziek in verschillende cafés in Lennik.  Afspraak om 19.00 uur op de Markt van Lennik.

De volgende groepen maken er onder andere het mooie weer: Walter Evenepoel & Eddy Peremans, Suskewiet, Klakkebusse, WZWZ en Bob, Frank en Zussen. Om al wat in de sfeer te komen, voert draaiorgel Pierlala de week ervoor op de boerenmarkt van Gaasbeek en tijdens de wekelijkse markt in Lennik volop promotie.

De streek doen heropleven via haar typische volkscafés is het doel van de week van de volkscafés. In ruim dertig cafés, verspreid over Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal hebben we die boodschap goed begrepen. Op de kaart: een cocktail van activiteiten met een knipoog naar de eigenheid van de streek. Je kan alles gratis meepikken!

In Lennik doen mee: De Relaks, De Prins, 't Pleintje, Bij Gust (startmoment), 't Sportcafé, café De Kroon, Jeugdhuis Qw1i, Millennium café, en tot slot : In de Verzekering tegen de Grote Dorst.

Het volledige programma vind je hier of via www.lentevanhetpajottenland.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?