Funderingen gevonden op Possozplein Halle

HALLE – Tijdens het archeologisch onderzoek op het  J. Possozplein, naar aanleiding van de weg-en rioleringswerken Basiliekstraat, werden de grondvesten van oude gebouwen bloot gelegd.

Wegenwerken zijn gebonden aan mogelijke archeologische opgravingen door onroerend erfgoed of door aangestelde archeologische begeleiders.

 In het kader van de werken in de Basiliekstraat staat ook de aanleg van een grote bergingskoker onder het J. Possozplein op de planning. Gezien er in het verleden in de omgeving van het J. Possozplein verschillende interessante archeologische sites werden gevonden werd beslist om aan deze werken een archeologisch onderzoek te verbinden.

Fuderingen

Bij proefsleuven ter hoogte van de rotonde van de Leide werden dan ook funderingen van vroegere gebouwen teruggevonden. Maandag 27 april worden de opgravingen richting historisch stadhuis verder gezet. Afhankelijk van de gevonden sporen zal dit enige tijd in beslag nemen. De huidige gevonden restanten van funderingen worden in kaart gebracht, gefotografeerd en becommentarieerd. Daarna gaat men na of er nog restanten aanwezig zijn van vroegere bebouwing. In dit stadium zijn er geen voorspellingen te doen welke impact de opgravingen zullen hebben op de start van de aanleg van de kokerelementen die als berging zullen dienen voor regenwater, maar de werken zullen hierdoor wel vertraging oplopen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?