5 jaar cel voor verkrachter Waalborrepark Asse

ASSE - De man die drie vrouwen aanrandde en één verkrachtte in Asse en Zellik, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan 1 jaar met uitstel onder voorwaarden. De man sloeg vooral toe in het Waalborrepark in Asse, waar hij zijn slachtoffers langs achter vastgreep en het struikgewas introk. Hij heeft altijd toegegeven dat hij drie vrouwen had aangerand, maar ontkent de verkrachting van het vierde slachtoffer. Zijn advocate liet alvast weten dat er mogelijk beroep wordt aangetekend.

De voorbije jaren werden drie jonge vrouwen het struikgewas ingetrokken in het Waalborrepark in Asse. Eén slachtoffer werd op een gelijkaardige manier aangerand in de deelgemeente Zellik. Drie meisjes slaagden er in zich te verzetten en konden ontsnappen, maar een van hen werd door de aanrander verkracht.
 
Sinds de eerste aanranding in 2011 waren politie en parket op zoek naar de man. De zaak kwam pas afgelopen zomer in een stroomversnelling, toen een van de slachtoffers verklaarde dat de dader rondreed met een firmawagen. De politie spoorde het bedrijf op en toen bleek dat elke wagen van de firma was uitgerust met een zogenaamd ‘track and trace’-systeem, waardoor alle verplaatsingen via gps te volgen waren. De politie kon een verdachte identificeren, die op 3 juli werd aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter. De man gaf de drie aanrandingen toe, maar heeft de verkrachting altijd ontkend.
 
Zijn advocate is dan ook niet tevreden met het vonnis. "Het is een zware straf", reageert meester Linsay Schoukens. "De rechtbank heeft verschillende elementen niet in overweging genomen. We gaan ons nu beraden over een eventueel beroep."

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?