Pony Eco mag in dierenasiel FSPCA blijven

DWORP / HEIKRUIS – Een verwaarloosde pony, die in december in Dworp van een weide werd gehaald, mag nu definitief in het dierenasiel FSPCA blijven of geadopteerd worden. Een tijdje geleden riskeerde een domme procedurefout roet in het eten te gooien.

Toen het dier weg gehaald werd had pony Eco een opgeblazen buik en het dier zag er niet gezond uit. Het was al een aantal keren uitgebroken op zoek naar voedsel. Na een tweede oproep, het dier stond weer in de tuin van buren, riep FSPCA er een dierenarts-inspecteur van de dienst Dierenwelzijn bij om vaststellingen te doen. De dierenarts vroeg om de pony op te halen omdat hij in beslag genomen werd. In het rapport stond onder meer dat de stal op de weide niet voldeed en dat het dier niet gezond was. De hongerige Eco had schors van bomen zitten knagen waardoor zijn tanden te zwaar afgesleten waren.

PV vergeten

Maar in maart bleek dat de inspecteur vergeten was een proces-verbaal van de beslagname op te stellen. Zo kreeg de eigenaar de kans het dier op te halen als hij de 2.000 euro kosten zou betalen. De man heeft contact opgenomen maar kwam de pony niet afhalen voor de uiterste afhaaldatum 15 april. Zo wordt Eco definitief toegewezen aan het dierenasiel FSPCA.

Dat heeft voor Eco misschien één nadeel naast de goede zorgen die hij er krijgt. Om de weide te kunnen delen met twee merries moet hij vandaag gecastreerd worden. Daarna kan Eco geadopteerd worden of gewoon zijn dagen doorbrengen bij FSPCA.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?