Alcoholcontrole Beersel en Leeuw: alcohol: 13 / drugs: 3

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - Tijdens de nacht van 18 op 19 april 2015 tussen 21 en 4 uur  hielden de lokale politiezones Beersel en Sint-Pieters-Leeuw een gezamenlijke controleactie tegen het sturen onder invloed van alcohol of andere stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

Eerst ging de controle door langsheen de Zoniëwoudlaan in Alsemberg. Daar werden 62 bestuurders gecontroleerd. In totaal bleken 11 personen onder invloed. Vijf onder hen mocht hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Drie bestuurders testten positief op drugs en 2 bestuurders hadden meer dan 1,5 promille alcohol in hun bloed.

Daarna vond de controle plaats langsheen de Pepingensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Daar werden nog eens 28 voertuigen gecontroleerd waarbij 2 bestuurders onder invloed werden bevonden.

Verder werden nog enkele andere verkeersinbreuken vastgesteld waaronder inbreuken tegen het technische reglement, niet in regel zijn met de voorwaarden voor het voorlopige rijbewijs en het niet dragen van de veiligheidsgordel.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?