Muziekgroep Inti Sisa komt naar ons land

GOOIK / LOT / HALLE – Op donderdag 30 april treedt er in Halle de Ecuadoraanse groep Inti Sisa op. Dankzij Laus De Boeck (Gooik) en Manuel Coone (Lot) kan de groep, uit het armste gebied van Ecuador, een tournee houden in ons land.

“Vijf jaar geleden was ik vrijwilliger in Ecuador en speelde daar mee in een muziekgroep. Het muziekatelier van Educatief Centrum Inti Sisa in Ecuador organiseerde  muziekopleidingen (en nog steeds) aan leerlingen die nadien zelf les gingen geven. Zo is de muziekgroep ontstaan. Het was al lang de wens van onze steungroep in België, bestaande uit oprichters en vrijwilligers van Inti Sisa, om de muzikanten naar België te laten reizen.  Volgende week is het zover”, vertelt Laus De Boeck.

Vijf muzikanten uit een ruraal gebied in de Andes, een van de armere kantons van het land, reizen voor het eerst buiten hun continent, hun land of zelfs streek om met typische instrumenten op te treden in Halle, Brussel, Leuven, Leffinge (kust),...

Filmbeelden

“Er zullen bij het concert beelden te zien zijn die ik vorige zomer met de muzikanten ter plaatse heb gefilmd”, zegt Laus. “In Halle heb ik leerlingen van de lagere school liedjes aangeleerd die ze zullen meezingen met de groep tijdens de schoolvoorstellingen en op het avondconcert.”

De groepsnaam is in Kichwa, de plaatselijke spreektaal van de inheemsen. Ahtina=kracht, Inti=zon, Sisa=bloem, 'kracht van de zonnebloem' of 'kracht van de zon en de bloem' een ideale naam voor deze tijd van het jaar. “We zijn blij dat we hen het feeërieke lente-landschap kunnen laten bewonderen want op de evenaar kent men geen seizoenen zoals bij ons”, aldus Laus.

Meer info vind je op de website www.intisisa.org en de tournee kan je volgen op de facebookpagina 'Ahtina de Inti Sisa'.

Info:

-Donderdag 30 april om 19.30 u in de theaterzaal Heilig-Hart & College -  Parklaan, Halle

Info en kaarten via dit mailadres: manuel.coone@telenet.be

-Dinsdag 28 april om 19 u in het Bronks theater -  Varkensmarkt 15-17, Brussel

  Info en kaarten via dit mailadres: huis.shalom@skynet.be

  


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?