Daniël Hemelinckx krijgt bierkorf voor 30 jaar papierophaling

LENNIK – Dertig jaar geleden sprong Daniël Hemelinckx de Lennikse Chiro bij tijdens de papierophaling. Dat doet hij nog altijd en de Chiro is hem daar heel dankbaar voor.

Toen Daniël zaterdagmorgen met de vrachtwagen van een Lennikse bouwondernemer kwam aangereden stonden de Chiroleiders hem op te wachten met een korf vol flessen bier. Een fijne attentie voor iemand die in 30 jaar slechts één keer forfait gaf. In weer en wind rijdt hij met de Chiroleden rond om oud papier op te halen en zo te helpen de kas van de jeugdbeweging te spijzen.

Daniël sprong als chauffeur in toen zijn zus Ann volwassenbegeleidster werd. “Ik heb dit altijd graag gedaan. Het is fijn om met die jongens de baan op te trekken. Vandaag onderbreek ik onze ronde even om naar een begrafenis te kunnen gaan, maar daarna rijden we weer rond”, zegt Daniël.

De Chirojongens halen twee keer per jaar 3 tot 4 vuilkarren papier op in Sint-Kwintens-Lennik. De meisjes zijn aan de slag in Eizeringen en de KLJ in Sint-Martens-Lennik. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?