Tractor ramt woning in Tollembeek

TOLLEMBEEK - In de Plaatsstraat is vrijdagavond een tractor een woning binnengereden. De hydraulische leiding van het landbouwvoertuig begaf het rond 19.30u, waardoor de bestuurder alle controle verloor. De man ging van de baan en ramde de hoek van een woning, maar raakte niet gewond.

Meteen werden de bewoners geëvacueerd omdat er gevreesd werd dat er gasleidingen geraakt waren in de woning. Maar toen bleek dat dat niet het geval was, mocht iedereen weer naar binnen. De brandweer kon rond 21.30u starten met het wegtrekken van de tractor. Aanvankelik werd gevreesd dat een deel van de woning zou instorten, maar zover kwam het niet. De brandweer heeft de woning gestut om verdere schade te voorkomen.

De bewoners waren zwaar aangeslagen door het ongeval. "We zaten binnen, toen we plots een luide klap hoorden", zeggen Philip Demanet en Agna Engels. "We gingen kijken en zagen hoe die tractor onze technische ruimte was ingereden. Alle leidingen waren kapotgerukt en het water spoot alle kanten op. De tractorbestuurder was niet gewond, maar danig in shock." Voor het koppel is het ongeval een zware klap, want ze hadden het huis jarenlang verbouwd. "Het was nu eigenlijk af, op wat werken binnenin na, en dan gebeurt dit."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?