200 vrijwilligers maakten Herne heel wat properder

HERNE – Van 21 maart tot 5 april 2015 vond de zwerfvuilactie plaats in de gemeente Herne. Tweehonderd vrijwilligers gingen op pad met een grijptang en handsschoenen om de straten in Herne, Sint-Pieters-Kapelle, Herfelingen en Kokejane netjes te houden.

Jaarlijks houdt de gemeente Herne een zwerfvuilactie om al het vuil uit het straatbeeld te verwijderen. Vooral sigarettenpeuken, blikjes en plastic flesjes ontsieren het straatbeeld. Zwerfvuil is klein afval dat onbewust door burgers langs de weg wordt achtergelaten.

Meer dan tweehonderd vrijwilligers, waaronder verenigingen en scholen en ook het gemeentepersoneel,  hielpen dit jaar om al dit klein afval op te ruimen. Bijna 75% van alle gemeentelijke wegen is nu terug netjes. Het is veel leuker wonen in een buurt waar geen rommel op de grond ligt.

Het resultaat van deze actie zag je in het Centrum van Herne. Daar werd al het gevonden vuil verzameld om aan te tonen hoeveel we laten slingeren op onze wegen

Als iedereen een handje helpt, bespaart dit de gemeente heel wat geld. Volgens de Vlaamse Overheid kost het gemiddeld 517 euro per kilometer om zwerfvuil langs de Vlaamse wegen op te ruimen.

 ‘Indevuilbak’ spel

Wie volgend jaar wil meehelpen aan de zwerfvuilactie kan zichzelf alvast oefenen via het ‘indevuilbak’ spel. Je kan dit gratis downloaden op je smartphone. Je moet zoveel mogelijk troep in de vuilnisbak proberen te gooien door met je vinger over het scherm te wrijven.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?