66 jobs op de tocht bij Sun Chemical Ternat

TERNAT - Inkfabrikant Sun Chemical heeft concrete plannen om de vestiging in Ternat te sluiten. Dat laat de De Tijd vandaag weten. De vestiging zou nog dit jaar sluiten.

Volgens De Tijd verwijst Sun Chemical, dat inktconcentraten produceert voor de verpakkings- en vinylvloerindustrie, voor de sluiting naar overcapaciteit in de Europese vestigingen. Ook de productiekosten zouden te hoog liggen in Ternat.

In totaal werken 93 mensen bij Sun Chemical. Daarvan zouden 27 medewerkers van de commerciële en financiële diensten overgeplaatst kunnen worden naar Sun Chemical in Waver.

Sun Chemical heeft intussen een overleg opgestart met de ondernemingsraad.

De vakbondssecretaris heeft geen hoop dat de vakbonden tijdens de onderhandelingen in het kader van de wet-Renault de multinational nog van gedachten kunnen veranderen over de sluiting. 'Over een sociaal plan is nog niet gepraat. De gesprekken lopen vertraging op omdat de HR-manager op 1 april vervangen werd door iemand anders die zich nog moet inwerken. Wij willen alleszins dat de werknemers die naar Waver moeten verhuizen de keuze krijgen om onder de voorwaarden van het sociaal plan het bedrijf te verlaten. Het is gezien de files immers geen sinecure om zich dagelijks te verplaatsen tussen Ternat en Waver.'

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?