"Nederlandstaligen moeten niet opdraaien voor malaise op Franstalige rechtbanken"

BRUSSEL / LENNIK - N-VA-kamerlid Kristien Van Vaerenbergh is niet te spreken over een demarche van de Franstalige voorzitter van het Hof van Beroep te Brussel. Om personeelsproblemen bij de Franstalige rechtbank op te lossen eist hij personeel bij de Nederlandstalige rechtbanken die zelf met te weinig personeel kampen op.

Het Lennikse N-VA-kamerlid duldt deze ingreep niet. “Ik ben verontwaardigd over de gang van zaken en aanvaard niet dat de Franstalige voorzitter met een bevelschrift de wet opzij zet. Ten tijde van de hervorming van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde zijn duidelijke afspraken gemaakt over de personeelsverdeling. Gemaakte afspraken moeten worden nageleefd en het kan niet dat de Nederlandstaligen moeten opdraaien voor de malaise op de Franstalige rechtbanken”, zegt Kristien Van Vaerenbergh

Kristien Van Vaerenbergh heeft vorige week reeds een vraag ingediend bij minister Geens om in te grijpen en aan deze wantoestand een einde te maken. Deze vraag wordt morgen (woensdag) behandeld.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?