Zegt 'De Buurtpolitie' Dilbeek vaarwel?

DILBEEK - Vanaf vanavond kan je op VTM opnieuw elke weekdag locaties uit Dilbeek en omgeving zien in het programma 'Echte verhalen : De Buurtpolitie'. Het productiehuis Zodiak Belgium laat weten dat de opnames voor het inmiddels derde seizoen, ondanks het terreuralarm, zeer vlot verliepen. Een volgend seizoen wordt zeker niet uitgesloten, maar of dat dan nog met opnames in Dilbeek zal zijn is echter de grote vraag.

Dilbeek is al enkele jaren de vaste uitvalbasis voor opnames van de populaire televisieserie 'De Buurtpolitie'. Het gaat dan om zowel buiten- als binnenopnames. Want naast de plekjes langs straten en pleinen was de crew van het programma ook bijzonder welkom bij de Dilbekenaren thuis. Dat werd drie seizoenen op rij bewezen door de massale reactie op de vraag van het productiehuis aan Dilbekenaren om hun woning, tuin of andere eigendom open te stellen voor opnames. Voor enkele scenario's is ook uitgeweken naar buurgemeente Asse.

"De opnames voor het derde seizoen zijn heel erg goed verlopen", laat Maarten Brusseleers van Zodiak Belgium weten. "Dat ondanks de opnames een hele tijd moesten verlopen onder terreuralarm niveau 3. Dat is vooral te danken aan de uitstekende samenwerking tussen het productiehuis en het gemeentebestuur van Dilbeek."

Of er een volgende seizoen van De Buurtpolitie komt is nog niet duidelijk. Mocht dat gebeuren is het ook niet zeker dat de scenes nog opgenomen zouden worden in Dilbeek of omgeving. Dat komt door veranderingen bij het productiehuis achter het programma. Kanakna, het productiehuis dat initieel instond voor het programma, veranderde van naam naar Zodiak Belgium en verhuisde deze maand van Groot-Bijgaarden naar Lint. "Daar is echter absoluut nog geen duidelijkheid over dus die conclusie is voorlopig nogal voorbarig. Alles ligt nog open", linkt het bij Zodiak Belgium.

Wie 'De Buurtpolitie' wil zien, kan elke werkdag afstemmen op VTM om 18u20.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?