Lennik bedankt opruimers zwerfvuil

LENNIK – De gemeente heeft de zwerfvuilopruimactie van dit voorjaar af gesloten. Op een kleine receptie op het gemeentehuis werden de helpende verenigingen en de meters en peters  bedankt voor hun inzet.

Veertien peters en meters gaan regelmatig één of meerdere straten schoon maken. Onder hen valt een grote meerderheid aan politici op. Het zijn: Eveline Boone, Wim Colson, Anne Wyckmans, August Elpers, Carl De Wever, Erik O, Gun Mignon, Lien De Slagmeulder, Christel O, Patrick Van Laethem, Geert De Cuyper, Marc Mahieu, Irina  De Knop en Claudia De Saeger. Een aantal peter en meters waren verbaasd over de grote hoeveelheden afval die ze verzamelden.

Milieuschepen Heidi Elpers doet een oproep tot meer meters en peters. Die zijn meer dan nodig want soms is hun werk ontmoedigend. “We merkten 14 dagen nadat er in een straat opgeruimd werd dat er weer afval lag. Tegen over het sluikstorten, dat bewust gebeurt,  is het weggooien van zwerfvuil dikwijls een onachtzaamheid.” De peters en meters krijgen witte afvalzakken, een grijptang, een fluo veiligheidsjasje en handschoenen.

Er trokken ook enkele verenigingen en leden van politieke partijen de straat op om ook heel wat zakken afval te verzamelen. Dat waren de Cd&V, Milieuorganisatie-Natuurpunt-Lennik, Open-VLD, KVLV Sint-Martens-Lennik en vier klassen van het SIGO. De scholen kregen een pluim van de milieuschepen, want zij bewijzen dat het niet juist is dat de inzet van leerlingen van het middelbaar onderwijs afneemt naargelang ze ouder worden.

Mog-rgen gaan inwoners van Gaasbeek nog aan de slag.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?