Provinciedomein Huizingen opent seizoen met feest

HUIZINGEN - Op 1 april openen de attracties in het Provinciedomein Huizingen opnieuw de deuren. De échte start van het recreatieseizoen wordt op zaterdag 4 april feestelijk ingezet.

"We zijn weer klaar voor een nieuw seizoen", zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. "We hebben de voorbije winter hard achter de schermen gewerkt. De tweede fase van de wegenwerken werd afgerond zodat de toeristentrein nog vlotter door het domein kan rijden. We kochten nieuwe sticks aan voor de minigolf en de minicars werden extra opgeblonken. Aan de roeivijver komt er een ticketautomaat zodat de medewerker zich volledig kan concentreren op het toezicht  op de vijver en het helpen van de klant."

Feestelijke opening

Op 4 april is er in de voormiddag een paaseierenraap en in de namiddag is er gratis animatie van 14 tot 17 uur voor jong en oud. Er zijn springkastelen,  een grime-stand en er komt een ballonnenclown. Ook leuk is het sumoworstelen met speciale sumo-pakken. Om 14 uur luidt de ganzenfanfare het seizoen in.

Veel te beleven

"Het komende seizoen valt er altijd wel iets te beleven in het domein", zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. "Elke eerste zondag van de maand is er een gratis open wandeling. Op 5 april is het thema ‘voorjaarsbloeiers’. Gezinnen met kinderen noteren best al 22 augustus in de agenda. Dan kan men vleermuizen spotten tijdens een avondwandeling, op maat van kinderen vanaf 6 jaar. Van 24 tot 28 augustus kan men een natuurstage volgen."

Naast deze wandelingen zijn er nog een aantal evenementen. Op 10 mei is er de watersportdag aan het openluchtzwembad en op 7 juni is het Woefdag. Op 9 augustus is er zomeranimatie. Het Gordelfestival komt langs op 6 september en op 27 september is er een eindeseizoensfeest. "Tijdens het eindeseizoensfeest zal het domein ondergedompeld worden in een feeërieke sfeer, met bijzondere straatanimatie door vakmensen", besluit gedeputeerde Walter Zelderloo.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?