Volvo Bertone blikvanger op overzichtstentoonstelling Michael Peetermans

HALLE / ZELLIK - Op zaterdag 28maart en 29 maart stelt kunstenaar Michael Peetermans de synthese van verschillende jaren creatief en artistiek denken voor in het handelspand van Demanet Lederwaren Basiliekstraat 51 in Halle. Kers op de taart is de Volvo 262 C Bertone die hij in een nieuwe kleedje stak voor Volvo garage De Smet Brussels.

Michael Peetermans (27) uit Lembeek noemt zich een allround kunstenaar. Hij werkt bij de MIVB maar eens thuis werpt hij zich vooral op zijn grafisch werk. Peetermans is vooral bezig met het decoreren van allerlei materialen. Door hem gedecoreerde valiezen worden verkocht bij Demanet Lederwaren.

Volvo

Michael Peetermans leerde in hotel Les Elleveurs Marc Van Overstraeten, de eigenaar van Volvo De Smet, kennen. “Ik vertelde hem dat ik een kunstenaar ben. Dat viel niet in dovemans oren want ik werd prompt de volgende ochtend uitgenodigd op zijn kantoor. Daar stelde ik voor om de geschiedenis van Volvo op doek te zetten. Ik vertelde hem ook dat één van mijn dromen het decoreren van een old timer was”, zegt Michael Peetermans.

Van Overstraeten toonde de kunstenaar een licht grijze Volvo Bertone uit 1978, waarvan er slechts een 6.000 exemplaren zijn gemaakt. “Ik mocht er mee doen wat ik wou. Ik bracht er met Acrylverf kleurvlakken op aan. Dat heeft twee maanden geduurd. De wagen heeft nu iets weg van een glasraam of een fragiel autootje. Dank zij Marc kon ik mijn droom waar maken. Het is echt uniek dat iemand er een budget voor vrij maakt”, aldus Michael.

De Volvo staat meestal in de toonzaal van Volvo De Smet in Zellik en wordt gebruikt bij allerlei evenementen. De old timer zal ook de blikvanger zijn op de tentoonstelling van het werk van Michael Peetermans.

Een samenwerking tussen Demanet Lederwaren, Peetermans M. Volvo De Smet Brussels, Strongwood en PastaBar Basta.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?