Stevig fietsen op zevende Cycling Marathon

LENNIK- Aan de lange rijen geparkeerde wagens was het van buiten meteen te zien dat de zevende Cycling Marathon een succes was.

De 175 spinning fietsen, die in de sporthal Jo Baetens waren opgesteld, waren alleen tijdens de rustpauzes vrij.  De rest van de tijd gaven de cyclers het beste van zichzelf, aangemoedigd door de monitoren en stimulerende muziek. En er waren krachtige ventilatoren nodig om de enorme warmte-energie naar buiten te loodsen. Velen kwamen individueel maar er waren ook clubs en verenigingen en zelfs een politieke partij, die hun beste beentjes toonden.

De Cycling Marathon wordt tweejaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis van Bert Pierreux én ten voordele van de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose en het Mucoviscidose centrum van het UZ Brussel.

Het doel van dit initiatief is iedereen er van bewust te maken dat er nog steeds mensen zijn die elke dag moeten strijden voor iets wat voor velen misschien zo evident lijkt, namelijk vrij ademen. Deze gelegenheid wordt door vzw inspiratiepunt Bert georganiseerd in samenwerking met de fitnesscentra uit de buurt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?