Zwaar bewapende overvallers carjacken brouwer in Sint-Ulriks-Kapelle

BRUSSEL / SINT-ULRIKS-KAPELLE - Zwaar bewapende mannen die vanochtend een Proxy Delhaize overvielen in het centrum van Brussel en nadien een carjacking pleegden in Sint-Ulriks-Kapelle, konden uiteindelijk geklist worden in Sint-Agatha-Berchem.

Drie gemaskerde mannen, gewapend met kalasjnikovs, pleegden vanochtend rond 7u15 een overval op een Proxy Delhaize langs de Fabriekstraat in Brussel. De mannen maakten alcohol, sigaretten en de inhoud van de kassa buit en sloegen op de vlucht met een Citroën met Franse nummerplaten. Er werd niet geschoten, niemand raakte gewond.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad Elsene was de mannen snel op het spoor en zette de achtervolging in. De verdachten reden via de Ninoofsesteenweg de Brusselse Ring op in Dilbeek waarna ze de afslag naar de E40 namen. Op diezelfde E40, maar dan op terugweg naar Brussel, lieten ze hun voertuig achter op de pechstrook ter hoogte van Sint-Ulriks-Kapelle waar ze de bosjes inliepen. De Kalasjnikovs lieten ze in het voertuig achter, al was dat voor de hulpdiensten niet onmiddellijk duidelijk waardoor er bijzonder grote alertheid was.

Brouwerij

In Sint-Ulriks-Kapelle pleegden ze ter hoogte van brouwerij Girardin een carjacking. De mannen gingen er van door met een vrachtwagen van de brouwerij. Bij die carjacking raakte niemand gewond. Met dat voertuig konden ze uiteindelijk door inspecteurs van de zones Brussel-Hoofstad Elsene en Brussel-West worden klem gereden in Sint-Agatha-Berchem. De drie verdachten werden opgepakt.

Het jonge trio, van 22, 21 jaar en 19 jaar oud, is afkomstig uit Sint-Jans-Molenbeek. Ze zijn ter beschikking gesteld van het parket in Brussel, dat een onderzoeksrechter vorderde.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?