Sporthal “De Hernekouter” opent (automatische schuif-) deuren voor rolstoelen

HERNE - Het AGB Herne heeft de deuren van sporthal “De Hernekouter” laten vervangen door nieuwe automatische schuifdeuren. Deze investering bedroeg 13.000 euro. De vernieuwing werd uitgevoerd om de toegankelijkheid van de sporthal te bevorderen.

De sporthal kreeg twee nieuwe automatische schuifdeuren. Het AGB (= autonoom gemeentebedrijf), dat instaat voor het beheer van de sporthal, investeerde voor een bedrag van 13.000 euro in de aanschaf van deze nieuwe deuren. De vorige inkomdeuren belemmerden een vlotte toegang van de sporthal voor rolstoelgebruikers. Vandaar werd er beslist om over te gaan tot de aanschaf van automatische schuifdeuren.

Vlottere toegang

De nieuwe schuifdeuren zorgen voor een betere toegankelijkheid van de sporthal voor minder mobielen en kinderen. De deuren zijn gebruiksvriendelijker voor het stijgend aantal gebruikers met een beperking, waaronder rolstoelgebruikers.

De sporthal wordt iedere dinsdag gebruikt door rolstoelgebruikers voor het beoefenen van G-badminton. Tevens wordt voor hen wekelijks extra parkeermogelijkheid voorzien.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?