Tuinhuisbrand in Ternat krijgt staartje

TERNAT - De tuinhuisbrand van eerder deze week in Ternat krijgt nog een staartje. Een aantal gezinnen mogen sinds de brand hun tuin niet in wegens asbestgevaar. Morgen komt een speciale ploeg de gronden saneren.

Afgelopen dinsdag werd de wijk Cantillon in Ternat getroffen door een brand van een tuinhuis. De brandweer had het vuur snel onder controle maar het dak dat uit asbestplaten bestond is door de hitte ontploft en in verschillende tuinen terecht gekomen. Lees ook : Extra veiligheidsprocedure na tuinhuisbrand met asbest (Foto's)

De milieuambtenaar Jurgen Thiebaut kwam ter plaatse en vorderde onmiddellijk een bodemsaneringsdeskundige op om een risicoanalyse te laten maken. Er werd besloten om een openbaar grasperk af te sluiten omdat er kleine stukjes vezel van de platen werden teruggevonden. Ook de bewoners van de aanpalende tuinen werden bevolen door burgemeester Ronald Parys om hun tuin niet meer te betreden.  De nodige veiligheidsmaatregelen werden getroffen om zeker uit te sluiten dat de bewoners stukjes asbest mee in de woning nemen met schoenen of laarzen.

Morgen, zaterdag 14 maart vanaf 7 uur ’s morgens zal de erkend asbestverwijderaar De Meuter de eerste fase van de opruiming starten. Met een ploeg van 8 man zal er in de meest veilige omstandigheden worden opgeruimd door middel van het handmatig verwijderen en met opzuiging en dit gedurende de ganse dag.

Alle bewoners zijn geïnformeerd over de opruiming. Zowel de milieuambtenaar, de bodemsaneringsdeskundige en de burgemeester zullen morgen poolshoogte komen nemen van de opruiming.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?