Bejaarde bromfietser duikt in beek op modderige Langestraat

LENNIK / GOOIK – Een tachtiger uit Halle is donderdagmiddag in een beek gesukkeld op de grens tussen Lennik en Gooik. De verkeersborden, die de carterblok op die weg aanduiden, zijn verdwenen.

De Hallenaar reed met zijn scooter vanuit de Lennikse Langestraat naar de Winnepennickxstraat  in Leerbeek. Aan de beek gleed hij uit op de modder waarna hij in de beek belandde.  Een voorbijganger zag de man liggen en haalde hem uit de beek. De dienst 112 stuurde een ziekenwagen, een MUG en de brandweer ter plaatse. Omdat de man zijn kledij doordrenkt was en hij aan onderkoeling leed, werd hij naar het ziekenhuis van Halle gevoerd.

Verdwenen verkeersborden

De weg maakt deel uit van de ruilverkaveling. Omdat de Winnepennickxstraat en de Langestraat jaren geleden geteisterd werden door sluipverkeer werd er aan de beek een carterblok gelegd.  Aan het kruispunt van de Langestraat en Bree-eik (Lennik) zijn de borden die waarschuwen voor de carterblok, verdwenen. Alleen de palen staan er nog. Aan de carterblok staan er alleen nog waarschuwingsborden maar ook daar zijn de verkeersborden, die de blokken aanduiden verdwenen. De gemeente Gooik gaat de borden aan haar kant nakijken en aanvullen. Volgens de Lennikse schepen Johan Limbourg worden de borden in april geplaatst. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?