Uitverkochte kramen op eerste markt in Sint-Katherina-Lombeek

SINT-KATHERINA-LOMBEEK - De eerste marktdag in Sint-Katherina-Lombeek was een schot in de roos. Marktleider Herwin Cobbaert blikt bijzonder tevreden terug.

Deze namiddag stalden een tiental marktkramers voor het eerst hun goederen uit tijdens de wekelijkse markt in Sint-Katherina-Lombeek. Voor marktleider Herwin Cobbaert was het bang afwachten hoe succesvol zijn initiatief zou worden, maar uiteindelijk blikt hij bijzonder tevreden terug op de eerste marktdag. "Ik ben na de markt langs gegaan bij alle marktkramers en zij waren allemaal heel tevreden", zegt een opgeluchte Herwin. "Het broodkraam was uitverkocht en het kippenkraam deed nog straffer. De kippenboer verkocht eerst alles uit én bracht bovendien ook al heel wat lekkernijen aan de man die hij normaal pas morgen op een andere markt zou verkopen. Ook de mensen van het wafels- en pannenkoekenkraam vertelden mij dat dit één van hun betere markten was. Alle marktkramers vertelden alvast dat ze volgende week terug komen, dat zegt denk ik genoeg."

Ook de uitbaters van café De Ton profiteerden mee van de eerste marktdag. Heel wat marktbezoekers sprongen ook eens binnen in het café. "Er is afgesproken dat de uitbaters van het café vanaf volgende week een terras mogen plaatsen gedurende de duur van de markt", aldus Herwin.

Intussen is Herwin nog steeds op zoek naar een beenhouwerskraam. De marktleider kreeg alvast heel recent ook een aanvraag van een kraampje met gedroogde vis. Het lijkt er dus op dat de markt nog zal uitbreiden.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?