Homejackers in de boeien geslagen dankzij loodgieter

TERNAT - Filip Bogaert,een 53-jarige loodgieter uit Knokke-Heist heeft de politie de tip gegeven om Poolse homejackers te klissen.Dankzij hem werd de homejacking op een oudere vrouw uit Ternat ook opgelost.Gisteren verschenen de daders voor de rechtbank van Brugge. Ze worden verdacht van verschillende inbraken aan de kust en in het hoofdstad. De dieven riskeren tot zes jaar cel. 

De 72-jarige Anne Renders die het eeuwenoude Kasteel Terlinde alleen bewoont werd in de nacht van 20 op 21 mei het slachtoffer van de poolse bende. Twee mannen bonden haar vast aan haar bed. Toen de daders de code van haar bankkaart niet kregen , deelde zij haar klappen uit.De daders vertrokken uiteindelijk met juwelen, enkele erfstukken en de Volkswagen Golf van het slachtoffer. Renders kon zich na lange tijd bevrijden en alarmeerde de hulpdiensten. Ze verbleef een dag in het Anderlechtse Erasmusziekenhuis.
 
Nummerplaat
 
Rond 2.30 uur hoorde Filip geluid voor zijn woning in de Graaf Jansdijk en ging hij aan zijn raam kijken.Hij zag er een audi A6 met draaiden motor en open koffer naast zijn bestelwagen staan. Toen hij besefte dat de laadbak ook openstond, stromde hij naar buiten. De loodgieter probeerde de sleutel van de wagen uit het contact te trekken maar op die moment hoord hij de kofferbak achter zich toeslaan en zag hij de auto vertrekken.  De loodgieter kon de nummerplaat noteren en verwittigde meteen de politie.Twee dagen later is de voertuigen door agenten geindentificeerd in het Brusselse.Samen met een vijfde Pool die later werd opgepakt, bleek dat de bende nog drie inbraken hebben gepleegd in Knokke, maar ook in Gent, Tervuren, Zwevegem en het Brusselse. Rafal P., de enige die vervolgd wordt voor de homejacking, riskeert een celstraf van zes jaar. Tegen Damian O. werd drie jaar cel gevorderd. De anderen riskeren 30 maanden. Het vonnis valt op 30 maart.

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?