Na overval op juwelier ook overval op restaurant

ELSENE - Op zaterdagavond 28 februari 2015 is er, even voor middernacht,  een gewapende overval gepleegd  op een restaurant in Elsene. Vrijdagavond werd er ook al een juwelier overvallen op de Waterloolaan.

“Drie gemaskerde mannen zijn het restaurant binnengedrongen. Minstens één van de daders was gewapend met een handvuurwapen. Eén onder hen gebood de aanwezige klanten hun zakken leeg te maken en op de grond te gaan liggen. De twee andere daders hadden een zak bij en hebben hierin persoonlijke spullen van de slachtoffers verzameld. Ook de inhoud van de kassa werd meegenomen. Onmiddellijk daarna hebben de daders de vlucht genomen, vermoedelijk met een wagen”, zegt Ine Van Wymersch, woordvoerder van het Brussels parket.

Een twintig tal mensen werden het slachtoffer van deze gewapende overval, allen volwassenen. Er geraakte niemand gewond. de daders waren goed georganiseerd, de hele overval heeft slechts enkele minuten geduurd.

“Het labo van de federale politie is ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek. Er werd een buurtonderzoek gevoerd en de beelden van de beschikbare bewakingscamera’s werden geanalyseerd. Ook van de verschillende slachtoffers werd een verklaring afgenomen opdat de daders zouden kunnen worden geïdentificeerd en om een goed zicht te krijgen over het precieze verloop van de feiten. Het onderzoek zal worden verdergezet door de lokale recherche van de lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene”, zegt Ine Van Wymersch.

Zie ook: http://www.persinfo.org/2015/02/28/brusselse-juwelier-overvallen


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?