38 nieuwe fuifcoaches voor het Pajottenland

PAJOTTENLAND – Een grote groep kandidaat-fuifcoaches kreeg zaterdag al het eerste deel van hun opleiding van het Baljuwhuis. Dit jaar waren er vele enthousiastelingen waardoor de huidige cursus helemaal volzet is. Liefst 38 deelnemers willen hun diploma fuifcoach behalen.

Jaarlijks organiseren de gemeenten Pepingen, Lennik, Gooik, Herne, Galmaarden en Bever in samenwerking met de preventiedienst Pajottenland, de lokale politiezone Pajottenland, het PIVO Asse en het Rode Kruis een gratis opleiding tot fuifcoach. Volgens het politiereglement zijn organisatoren van publieke openbare feesten en evenementen verplicht een opgeleide fuifcoach te hebben.

Het theoretisch gedeelte kregen de kandidaat-coaches op zaterdag 28 februari 2015 in het Baljuwhuis in Galmaarden. De opleiding EHBO gaat door in de Rode Kruis lokalen van Lennik op 27 februari 2015 of 6 maart 2015. Brandpreventie en brandbestrijding gaat door op 21 maart in het PIVO te Asse.

Opgeleide fuifcoach

Volgens het politiereglement voor het organiseren van feestelijkheden en evenementen van de gemeenten Pepingen, Lennik, Gooik, Herne, Galmaarden en Bever zijn organisatoren van publiek openbare feesten en evenementen verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben.

Als fuifcoach sta je de organisator van een evenement bij voor de goede gang van zaken. Je zorgt voor een goed en veilig verloop van het evenement, toch blijft de organisator verantwoordelijk. Je bent immers geen security. Om in aanmerking te komen tot een opleiding als fuifcoach dien je minimum 18 jaar te zijn, geen veroordeling te hebben opgelopen en uiteraard enthousiast te zijn.

Tijdens het theoretische gedeelte kwamen volgende onderdelen aan bod: wettelijk kader van de fuifcoach, gemeentelijk fuifbeleid, alcoholpreventie, drugspreventie, conflicthantering en communicatie, hoe veilig fuiven organiseren, … .

Het EHBO-gedeelte vindt plaats op vrijdag 27 februari en op vrijdag 6 maart vanaf 19u in de lokalen van het Rode Kruis in Lennik. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om uit deze twee data te kiezen. De opleiding EHBO wordt gegeven door Anne Abeels van het Rode Kruis.

Op zaterdag 21 maart 2015 organiseren de gemeenten ook nog een opleiding brandpreventie en brandbestrijding in het PIVO te Asse. Dit onderdeel is niet verplicht om het attest fuifcoach te bekomen, maar wordt eveneens gratis aangeboden ter vervolmaking van deze opleiding.

Volgend jaar zal er opnieuw een opleiding georganiseerd worden.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?