Wie schoot onschuldige man kogel vlak naast het hart

SINT-JANS-MOLENBEEK - Politie en gerecht hebben een robotfoto vrijgegeven van een verdachte die eind 2013 in Sint-Jans-Molenbeek betrokken was bij een schietpartij waarbij een onschuldige 25-jarige man een kogel vlak naast het hart kreeg.

Feiten

De feiten gebeurden op 31 december 2013 om 4u10. Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Lier, was die donderdagochtend op weg naar zijn verblijfplaats in Sint-Jans-Molenbeek.

Ter hoogte van het kruispunt van de Henegouwenkaai en de Ninoofsesteenweg zag hij een groepje van drie jongeren die aan het roepen waren op straat. Het slachtoffer reed verder zonder acht te slaan op hen. Eén van hen hield een lege fles in de hand en probeerde het slachtoffer te doen stoppen. Het slachtoffer kon hem echter nog net ontwijken. Plots hoorde het slachtoffer een knal en voelde een hevige pijn in de rug. Hij merkte dat één van de jongeren een handvuurwapen in de hand hield.

Van de hevige pijn moest het slachtoffer van zijn fiets. Hij kon nog verder strompelen tot aan het kanaal maar uiteindelijk zeeg hij neer op de stoep ter hoogte van de sluis. Op dat moment reden nog verscheidene voertuigen voorbij. Het slachtoffer kon nog zelf de hulpdiensten verwittigen. Daarop zijn de drie jongeren gevlucht in de richting van het centrum.

In het ziekenhuis werd het slachtoffer geopereerd om een kogel uit zijn rug te verwijderen. Hij ontsnapte nipt aan de dood.

Verdachte

De drie jongeren van het Noord-Afrikaanse type zijn vermoedelijk tussen 16 en 35 jaar oud. Van de man met de fles werd een robotfoto gemaakt.

Getuigenissen

Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u de man niet kent maar hem toch eerder hebt gezien of weet waar hij verblijft, dan willen de speurders dat graag weten. Alle tips zijn welkom via het gratis telefoonnummer 0800 30.300

Archief

Lees ook : Onschuldige jongeman (24) krijgt kogel vlak naast hart


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?