Tewerkstellingsplan ‘Dienstencheque’ moet meer mensen aan werk helpen

HERNE / GALMAARDEN – De gemeentebesturen van Herne en Galmaarden gaan samen met het dienstenchequebedrijf Kosie vso, het Diensten Centrum Herne en opleidingscentrum Vokans vzw meer mensen uit kansengroepen aan het werk helpen binnen het dienstencheque stelsel.

Hoewel de werkloosheidsgraad in Herne en Galmaarden lager ligt dan in de rest van Vlaanderen tellen deze gemeenten toch nog een aantal werklozen die niet aan het werk geraken. Anderzijds hebben het dienstenchequebedrijf Kosie vso en het Diensten Centrum Herne op dit moment 8 vacatures die niet ingevuld geraken.

Bij Kosie krijgen ze veel aanvragen die niet kunnen ingevuld worden door werkzoekenden. Nochtans zijn de diplomavereisten zeer laag. De organisatie stapte naar de gemeentebesturen met de vraag om te helpen bij het activeren van de werkzoekenden.

Babbel

Door de samenwerking willen de actoren een aantal werklozen aan het werk helpen. De langdurig werklozen zullen vanuit de gemeente en het OCMW aangeschreven worden om hen uit te nodigen voor een eerder ontspannen infoavond op vrijdagnamiddag  13 maart in De Eglantier. Ze zullen ook vooraf een bezoekje krijgen. “Het wordt eerder een bijeenkomst waar er bij pot en pint kan gepraat worden over het nieuwe project”, zegt burgemeester Kris Poelaert.

De bijeenkomst is het startschot voor het nieuwe project. De werkzoekenden maken er kennis met de mogelijkheden die het project hen biedt en er kan zelfs onmiddellijk een opleidingstraject opgestart worden, verzorgd door de opleidingspartner Vokans en de werkgevers.

Coaching

Vakbondsorganisatie Vokans gaat werkzoekende begeleiden. Ze gaan ook de mensen die via het project in een job stapten, verder begeleiden. Langdurig werkzoekenden hebben het niet altijd gemakkelijk als ze, dikwijls alleen, aan een nieuwe tewerkstelling beginnen. Maar ook de werkgevers kunnen bij Vokans terecht als er eventuele bijsturingen nodig zijn.

Uitbreiding

De gemeentebesturen en de OCMW’s werden bereid gevonden om te fungeren als pilootpartner. Later zal het project ook opgestart worden in de andere gemeenten van het Pajottenland.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?