Ook andere inbrekers opgepakt na klopjacht in Tollembeek

TOLLEMBEEK – Er zijn na de klopjacht in Galmaarden vier inbrekers opgepakt. Twee in Tollembeek en twee in Brussel. De inbrekers waren zowel in Brussel als in het Pajottenland actief. Het BIN Pajottenland Zuid speelde daarin een belangrijke rol.

Gisteren, donderdag, kort na de middag stelde een voorbijrijdende politieman van de PZ Pajottenland vast dat er twee mannen aan het inbreken waren in een woning in de Plaatsstraat . Een derde zat op uitkijk in een auto.

De inbrekers werden opgeschrikt toen de politieman terugkeerde, en namen de vlucht. Ondertussen was er heel wat politieversterking uitgestuurd. Met een zestal ploegen werd een heuse klopjacht georganiseerd. Ook een helikopter van de federale politie kwam assistentie geven vanuit de lucht.

Ondertussen stuurde de politiezone een viertal  BIN (buurtinformatienetwerk)-berichten naar de leden van het BIN Zuid Pajottenland (Galmaarden, Herne en Bever) om de mensen te alarmeren en medewerking te vragen bij de opsporing. Hier kwam heel wat respons op van het BIN. Onder meer waar de auto van de inbrekers was gezien.

Een eerste inbreker kon zeer snel worden gevat. Het betreft een man uit Galmaarden van rond de 30. Later tijdens de zoektocht werd de tweede dader gevat omstreeks 15u00. Hij had zich verstopt tussen de huizen in de buurt. Dit is een dertiger uit het Brusselse.

De vluchtauto, die ondertussen was geseind, werd ongeveer op datzelfde moment onderschept in Brussel, waarmee prompt ook de derde dader van het trio uit Galmaarden werd opgepakt.

 De Zone BRUSSEL-WEST bracht de Pajotse collega’s op de hoogte. Blijkbaar werd het gebruikte  voertuig in de voormiddag bij hen werd gezien bij twee woninginbraken. De PZ BRUSSEL-WEST kon tijdens hun interventie één dader aanhouden. De vier verdachten in de verschillende dossiers werden  ter beschikking gesteld van het parket.

“Het welslagen van de ganse operatie is een opsteker voor de politie Pajottenland die van de aanpak van de diefstallen met braak al jarenlang een prioriteit maakt. Ook de goeie samenwerking met het buurtinformatienetwerk voor de informatie-uitwisseling dient in de verf gezet”, zegt commissaris Serge Roelens.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?