Gemeente Leeuw koopt nieuw kinderdagverblijf voor 18 kinderen

SINT-PIETERS-LEEUW – De gemeente krijgt binnenkort een nieuw kinderdagverblijf langs de Van Cotthemstraat. De gemeente koopt het kinderdagverblijf van een projectontwikkelaar. Die aankoop is donderdagavond goedgekeurd door de gemeenteraad.

Voor de schoolsite ‘Groene Parel’ werd door het GO! een pilootproject opgezet om een Open School te realiseren. Op een deel van de site van de gemeenschapsschool ‘Groene Parel’ worden woongelegenheden gerealiseerd in combinatie met een kinderdagverblijf. De projectontwikkelaar stelde aan het gemeentebestuur voor om het kinderdagverblijf aan te kopen. De aankoop zou ongeveer 442.100 euro, exclusief btw, kosten.

Langs de Van Cotthemstraat wordt een gebouw opgetrokken dat op het gelijkvloers een kinderdagverblijf en op de verdieping 8 sociale woongelegenheden zal bevatten. Het kinderdagverblijf biedt 18 nieuwe plaatsen.  Daarmee beschikt de gemeente via het Kortjakje binnenkort over 36 plaatsen. De gemeente wil daarbovenop nog 18 bijkomende plaatsen aanvragen.

Groot tekort

“Ik ben blij dat de bijna voltallige gemeenteraad het project voor de aankoop van de nieuwe kribbe heeft goedgekeurd.  Dagelijks moeten we mensen teleurstellen. We kunnen momenteel slechts 19 procent van de aanvragen tot opvang positief beantwoorden, zegt schepen voor kinderopvang Bart Keymolen (CD&V). 

De mogelijkheid om 36 nieuwe opvangplaatsen te creëren in een toch wel dichtbevolkt gebied is een uitzonderlijke opportuniteit.  “We hadden bij K&G reeds een uitbreiding van 18 gesubsidieerde plaatsen verkregen. De onderhandelingen met het kabinet van Minister Jo Vandeurzen zijn lopende. In de volgende uitbreidingsronde zullen we zeker opnieuw extra gesubsidieerde plaatsen toegekend krijgen.  We blijven inzetten op de uitbreiding van de kinderopvang.  Die is cruciaal voor onze jonge Leeuwse gezinnen”, aldus Bart Keymolen 

Foto's: sint-pieters-leeuw.eu


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?