"Bijzonder veel interesse in Dilbeekse Bpost gebouwen"

DILBEEK - De Bpost gebouwen in het centrum van Dilbeek zijn een jaar nadat ze te koop zijn gesteld nog niet verkocht. Fred Lens van Bpost laat weten dat er wel bijzonder veel interesse is. "Aangezien de interesse zo groot is, zullen de gebouwen dit jaar wel verkocht geraken", aldus Lens.

Bpost zette de gebouwen langs de Baron de Vironlaan in het centrum van Dilbeek begin 2014 officieel te koop. Het vraagt voor het oude postkantoor langs de Baron R. de Vironlaan 1,4 miljoen euro. Op het andere pand op de campus dat uitkomt op de Ninoofsesteenweg, is een prijskaartje van 900.000 euro geplakt. De loketten van Bpost Dilbeek verhuisden naar een oude videotheek langs de Ninoofsesteenweg (Lees : Oude videotheek weldra Dilbeeks postkantoor). Het verdeelcentrum verhuisde naar het industriepark in Ternat. (Lees ook :  Grondige Bpost hervorming in Dilbeek)

Volgens Fred Lens, woordvoerder van Bpost, is de interesse in de gebouwen bijzonder groot. "Wie de geïnteresseerden zijn, kunnen we uiteraard niet verklappen", zegt hij. "We kunnen wel stellen dat er zoveel interesse is dat we de gebouwen sowieso dit jaar verkocht zullen worden. De verkoopsprijzen worden dus ook niet aangepast."

Het blijft dus spannend afwachten wie de grote gebouwen zal opkopen en wat de plannen er mee zijn. Vraag is dan nog maar of de koper de gebouwen laat staan en renoveert of gewoon tegen de grond laat gooien. Bpost had in eerste instantie aan de gemeente Dilbeek gevraagd of zij geen interesse hadden in de gebouwen, maar kreeg een negatief antwoord.

Archief

Lees ook :  Bpost vraagt in totaal 2,3 miljoen euro voor gebouwen in Dilbeek


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?