Politiezone Pajottenland gaat verbaliseren op 'hotspots’

PAJOTTENLAND – De lokale politie van het Pajottenland gaat binnenkort effectief verbaliseren op de 7 'hotspots’, waar er gedurende twee maanden preventief werd opgetreden tegen overlast door voertuigen.

De lokale politie van het Pajottenland had na analyse zeven locaties geselecteerd waar er meer overlast is door 'voertuigen', onder meer door wild parkeren. De politie voerde op de zogenaamde 'hotspots' extra controles uit.

De 'hotspots' bevinden zich in de centra van de gemeenten Gooik, Lennik, Galmaarden en Herne en in de buurt van de kruispunten 'Eizeringen' en 'Hogenberg' (Leerbeek) en het 'Kestergat' (Pepingen). Tijdens de verhoogde politiecontroles op die plaatsen werd bij een overtreding een waarschuwingskaart afgeleverd. Bedoeling is de bestuurders te wijzen op hun parkeergedrag dat overlast veroorzaakt. Gevaarlijke en zware overtredingen werden wel geverbaliseerd.

Tweede keer is prijs

In januari en februari werden er enkel waarschuwingen gegeven. Vanaf maart gaat de overtreder bij de tweede overtreding de bon op. Met die werkwijze wil de lokale politie de verkeersoverlast - voornamelijk op voormelde plaatsen aanpakken, maar ook in de rest van de Politiezone kan op die manier worden gewerkt.

Zie ook: http://www.persinfo.org/2015/01/14/politiezone-pajottenland-controleert-extra-op-hotspots


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?