Zittert deels open na instortingsgevaar

ASSE - Door instortingsgevaar aan het gebouw op de hoek van de Zittert en de Brusselsesteenweg was de Zittert lange tijd onderbroken voor alle verkeer. Sinds kort is de Zittert opnieuw open gesteld in één richting.

Door een waterlek vorige maand op het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Zittert dreigde een schuur in te storten. Uit veiligheidsoverwegingen werden ook twee woningen ontruimd. Lees : Schuur op instorten door waterlek en Ook twee woningen ontruimd na waterlek. De Zittert werd uit veiligheidsoverwegingen helemaal afgesloten.

Een maand na het lek is de Zittert deels vrijgegeven. Een gespecialiseerde firma ondersteunde intussen het dak van de woning gelegen op de hoek Zittert - Brusselsesteenweg. Het dak is hierdoor stabiel.  De zijgevel werd gedeeltelijk afgebroken.

Omwille van veiligheidsredenen geeft de brandweer Zittert in 1 richting vrij. Dit wil zeggen dat het gemotoriseerd verkeer enkel Zittert kan uitrijden, niet inrijden.  Zwaar verkeer is niet toegelaten. Enkel fietsers en voetgangers mogen Zittert in beide richtingen gebruiken.

Het gemotoriseerd verkeer kan Zittert bereiken via de reeds bestaande omleiding (Kruiskouter, Poel, Spoorwegbaan).

(Foto : Archief)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?