Chirojongens kweken eigen groenten voor eetfestijn

DILBEEK - Chiro Don Bosco uit Dilbeek organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 maart 2015 haar jaarlijks etentje in het Saviocentrum. De voorbije jaren is het etentje een begrip geworden in de streek omwille van de uitzonderlijke creativiteit in gerechten en inkleding. Dit jaar doen de Chirojongens daar weer een schepje bovenop door zelf de groenten te kweken voor hun eetfestijn.

“Vorige week hebben we een serre gebouwd langs de Langehaagstraat in Dilbeek waar we onze groenten in kweken voor het jaarlijks etentje eind maart” zegt Gertjan De Bot, hoofdleider bij Chiro Don Bosco. “Zelf hebben we niet zoveel ervaring met het kweken van groenten. Gelukkig kunnen we rekenen op heel wat ervaren groentekwekers die ons bijstaan met raad en daad. We hebben ook nog twee andere locaties waar we volop bezig zijn met het kweken van champignons en witloof. Het is best wel spannend want eind maart moet alles klaar zijn” aldus Gertjan. De hele Chiro wordt erbij betrokken want alle afdelingen helpen om de groentetuin te onderhouden.

Geheim

Over wat er dat weekend precies op de menukaart zal staan willen de Chirojongens nog niet veel kwijt, dat houden ze liever nog even geheim. Maar vast staat dat de bezoekers weer hun duimen en vingers zullen kunnen aflikken. Mensen kunnen het kweken van de groenten op de voet volgen op de website en Facebookpagina van het etentje. Daar worden regelmatig foto’s en verhalen gepost over wat er in en rond de serre allemaal gebeurt.

Het etentje van Chiro Don Bosco met zelf gekweekte groenten gaat door op 28 en 29 maart 2015 in het Saviocentrum in Dilbeek. De organisatie is in handen van de leiding samen met enkele oud-leiders van de Chiro. Voor wie er niet bij kan zijn bieden de Chirojongens opnieuw hun take-away service aan en net zoals vorig jaar openen ze terug hun gin-bar waar je enkele uitgelezen gin’s kan degusteren in een sfeervol aangeklede loungebar.

Meer informatie via etentjechirodonbosco.be of facebook.com/etentjechirodonbosco


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?