WTC Bodegem Sportief blaast 25 kaarsjes uit

TERNAT- Zondag vierde Wielertoeristenclub Bodegem Sportief zijn 25ste verjaardag met een receptie in de lokalen van hoofdsponsor Bouwmaterialen De Marie. Ter gelegenheid van het verjaardagsevent werden alle uitrustingen van de laatste 25 jaar tentoongesteld. Aan de mode van de wielertoeristen blijkt niet zoveel veranderd.

Begin 1990 besloten Filip Wijns en Erwin Broeders, die tot dan met WTC Groot-Bijgaarden hadden gereden, een nieuwe club op te richten. "De eerste leden, ja dat waren Jan, Frank, Raymond, Hugo en Emiel Peetermans", weet Erwin Broeders nog.

In 1991 deed de club al meteen een grote stunt: ze fietsten in zeven dagen naar Lourdes, ten voordele van Kom op tegen Kanker. In 1993 namen ze deel aan de Ronde van België later ook aan andere klassiekers, zoals Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl voor wielertoeristen, en niet te vergeten de Ardense Pijl brevet La Roche en Zotegem-Roubaix-Zottegem.

De club nam ook het iniatief om samen te gaan zitten met de andere clubs van de regio om een kalender op stellen van de rally's die ze organiseerden, zodat ze niet op dezelfde dag vielen. Daaruit ontstond in 1997 de eerste Bianci Trofee.

In 2001 werd een mooie nieuwe uitrusting aangeschafd. "Dat koste toen 78.000 frank, maar we mochten gezien worden," besluit Broeders.

Editiepajot, 1/02/ 2015


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?