Winterse buien zorgen voor kans op gladheid

REGIO - Volgens de meest recente voorspellingen van Meteo Wing is er vannacht en morgenochtend kans op winterse buien die kunnen overgaan in sneeuw. Daarnaast liggen heel wat wegen er nog vochtig bij. In combinatie met negatieve temperaturen kan dit zorgen voor gladheid op de weg. De aanhoudende winterse buien maken het voor de strooidiensten echter niet gemakkelijk. Het gestrooide zout kan immers worden weggespoeld waardoor het moeilijk is om de gladheid te bestrijden.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer staat klaar om de toestand op te volgen. Indien nodig rijden ze uit om de Vlaamse gewest- en autosnelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken. Bij hevige sneeuwval moeten weggebruikers echter wel rekening houden met een tijdelijk dicht gesneeuwd wegdek gezien de strooiwagens de kans moeten krijgen om hun volledige strooiroute af te rijden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen aan weggebruikers om rekening te houden met gladheid als ze vannacht of morgenochtend de weg op gaan en hun rijstijl aan te passen aan de toestand op de weg. Voor de meest actuele verkeerssituatie raden we aan om de site van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) te raadplegen voor je de weg op gaat.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?