Liedekerkenaren massaal in opstand tegen nieuwe NMBS dienstregeling

LIEDEKERKE - De actie die CD&V Liedekerke gisterenochtend hield aan het station van Liedekerke kende een groot succes. Op amper enkele uren tijd tekenden meer dan 1.200 pendelaars de petitie waarin werd gevraagd om een betere dienstverlening, stiptere treinen, betere communicatie maar ook meer capaciteit.

De recent aangepaste NMBS dienstregeling zet kwaad bloed bij heel wat pendelaars uit Liedekerke. CD&V Liedekerke ontving intussen zoveel klachten dat het besliste om actie te voeren. "Niet enkel zijn er voor 3.500 pendelaars die iedere dag van Liedekerke naar Brussel vertrekken talloze treinen afgeschaft. Daarnaast zijn de treinen die behouden bleven, overbevolkt", zeggen Rita Triest en Geert Bronselaer van CD&V Liedekerke. "Vroeger kon een reiziger daarenboven met gerust gemoed een trein later nemen maar ook dat is nu niet meer het geval gezien er op bepaalde tijdstippen tot drie treinen minder per uur ingezet worden."

Ook over de stiptheid van de treinen zijn heel wat Liedekerkenaren niet te spreken. "Na de recente stakingen werd de nieuwe dienstregeling aangekondigd als een regeling die er moest voor zorgen dat de treinen stipter gingen rijden maar niets is minder waar.Vertragingen met een gemiddelde van 30 minuten beleven de pendelaars iedere dag. Studenten die examens moeten afleggen, riskeren te laat aan te komen. Ouders die hun kinderen in de naschoolse opvang ophalen, moeten soms betalen voor de extra opvanguren. Om nog maar te zwijgen van al deze die hun afspraken niet kunnen nakomen omwille van de vele treinvertragingen."

De petitie werd een groot succes en leverde 1.200 handtekeningen op. Intussen stelde volksvertegenwoordiger Sonja Becq over het onderwerp een parlementaire vraag aan Minister van Overheidsbedrijven Jacqueline Galant.  Volgende week, 4 februari ek zal er in het Parlement (Kamer) een hoorzitting doorgaan met dhr. Cornu (NMBS) en de minister van Overheidsbedrijven. Volksvertegenwoordiger Sonja Becq zal de petitie van de Liedekerkse pendelaars met 1.200 handtekeningen hier meenemen en verdedigen bij betrokkenen. "Wij hopen en durven erop aandringen dat zowel de NMBS als de minister van Overheidsbedrijven alles in het werk zullen stellen om de pendelaars de beloofde stiptheid en capaciteit, die de nieuwe treinregeling zou meebrengen, te geven", klinkt het bij CD&V Liedekerke.

Archief

Lees ook :Liedekerkenaren voeren actie tegen vernieuwde NMBS dienstregeling


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?