Alle leerkrachten van Roosdaalse basisscholen zijn gemachtigd opzichter

ROOSDAAL -  Voor de eerste maal namen alle leerkrachten van de Roosdaalse basisscholen deel aan een gezamenlijke pedagogische studiedag rond verkeerseducatie. Dankzij het initiatief zijn alle leerkrachten van de Roosdaalse basisscholen officieel 'gemachtigd opzichter'.

"Onze Roosdaalse scholen werken al stevig aan verkeerseducatie. Het gemeentebestuur steunt hen daarin graag. Zo zijn na de studiedag van gisteren januari alle leerkrachten in de Roosdaalse scholen geschoold tot gemachtigde opzichters", zegt een fiere burgemeester Christine Hemerijckx. "In samenwerking met de gemeenschapswachters en de politie zullen zij de verkeersstroom van fietsers en voetgangers  bij het begin en einde van de schooldag in goede banen kunnen leiden.  Daarnaast werkten de schooldirecties en de verkeersleerkrachten een planning, een strategie en acties uit om beleidsmatig aan verkeerseducatie te doen."

Deze studiedag was een samenwerking van het gemeentebestuur van Roosdaal, Gemeentelijke Basisschool Triangel, Sint-Amandusschool, Immaculata Maria-Instituut, PIVO, Politiezone TARL,  provincie Vlaams-Brabant en de voetgangersbeweging. De studiedag ging door in GC Koetshuis en kwam er op initiatief van schepen Wim Goossens en burgemeester Christine Hemerijckx.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?