Galmaardse gemeenteraad uitgesteld door vergeten document

GALMAARDEN - De geplande gemeenteraad in Galmaarden is gisterenavond op het laatste nippertje uitgesteld. Een medewerker van de gemeente was vergeten de toelichtenden nota van de agenda online te zetten. Een document dat volgens de huisregels van de gemeente normaal acht dagen op voorhand door de gemeenteraadsleden raadpleegbaar moet zijn.
 
Het was oppositiepartij N-VA die de vergetelheid gisterenavond meedeelde aan de grote CD&V meerderheid. "De mededeling gebeurde nog voor de gemeenteraad geopend werd", zegt N-VA fractieleider Jean-Paul Souffriau. "We deden dat voor opening omdat we koste wat kost wilden vermijden dat er anders misschien zitpenningen voor niets moesten uitbetaald worden."
 
Bij N-VA vinden ze het bijzonder vreemd dat niemand van de CD&V de vergetelheid had opgemerkt. "De meederheid viel compleet uit de lucht toen we de opmerking maakten. Het lijkt alsof de CD&V raadsleden de gemeenteraadsdocumenten op voorhand niet bekijken", zegt Jean-Paul Souffriau.
 
Burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) zegt dat er wel een mail zou gestuurd zijn met de gemeenteraadsagenda maar dat de toelichtende nota vergeten is. "Flauw dat N-VA dat foutje pas op het laatste nippertje opmerkt", zegt hij. "We bekijken intussen zo snel mogelijk wanneer we de gemeenteraad zullen organiseren. Normaal in de loop van de week van 9 februari."

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?