Eneco Tour start in Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Een rit van de bekende wielerronde 'Eneco Tour' zal dit jaar van start gaan in Sint-Pieters-Leeuw. De gemeente laat ook weten dat in 2016 een rit van deze ronde zal eindigen in Leeuw.

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI World Tour competitie in Nederland en België. De 11e editie wordt dit jaar gereden van maandag 10 tot en met zondag 16 augustus. Op zondag 16 augustus start de laatste rit in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw en brengt de renners naar de aankomst in Geraardsbergen.

Rijk wielerverleden

Sint-Pieters-Leeuw kan terugblikken op een rijk wielerverleden. Vooral de 'Leeuwse Pijl' zorgde voor een jaarlijkse traditie, die echter voor wat het profrennen betreft ophield in 2006. In 2015 zal Sint-Pietrs-Leeuw opnieuw aanknopen met deze traditie door de Eneco Tour naar haar grondgebied te halen en zo topwielrennen aan te bieden aan de vele wielerliefhebbers uit de gemeente en ver daarbuiten.

De laatste rit van de ronde  start op zondag 16 augustus in Sint-Pieters-Leeuw.  Na de start volgt een plaatselijke ronde met ook een tussensprint. Vanuit Sint-Pieters-Leeuw rijden de renners richting de Vlaamse Ardennen en Geraardsbergen, waar de Muur van Geraardsbergen zal beslissen wie de eindwinnaar wordt van deze UCI WorldTour rittenkoers.

Aankomst in 2016

De start met presentatie van de deelnemers vindt plaats aan het gemeentehuis. Bij de gemeente zal je kunnen inschrijven voor een VIP-brunch, aan de startlocatie. Het bestuur van de gemeente is blij met de aanwezigheid van de Eneco Tour in Sint-Pieters-Leeuw, waardoor ze opnieuw topwielrennen in hun gemeente kunnen aanbieden. Schepen voor Sport, Jos Speeckaert: “Uiteraard zijn wij als gemeente zeer vereerd en willen wij met de steeds groeiende internationale uitstraling van dit evenement Sint-Pieters-Leeuw op de sportkaart zetten.”

Bovendien zal in 2016 de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de aankomst van een rit in lijn van de Eneco Tour organiseren.

Meer informatie over de Eneco Tour via www.enecotour.com


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?