Twee wissels in Lennikse gemeenteraad

LENNIK - Vanavond zullen zowel Gun Mignon als Wim Durang (rechts op foto) de eed afleggen als gemeenteraadslid in Lennik. Voor Wim Durang  zal dat voor het eerst zijn, Gun Mignon was al een half jaar vervangend gemeenteraadslid en legt nu definitief de eed af.

Gun Mignon (N-VA - Lennik²) vervangt gemeenteraadslid Fried Ringoot die om gezondheidsredenen naar de kust verhuisde. (Lees : Fried Ringoot en Annie Segers verhuizen naar de kust). Gun was al eigenlijk een half jaar gemeenteraadslid ter vervanging van Jasper De Bruyn (N-VA - Lennik²). (Lees : Gun Mignon legt eed af als gemeenteraadslid)

In vervanging van diezelfde Jasper De Bruyn, die zijn onbeschikbaarheid verlengt wegens studieverblijf in het buitenland, zal ook Wim Durang vanavond voor het eerst de eed afleggen als gemeenteraadslid. Voor Wim is het tijdelijk (tot 1 september).

"Na meer dan 20 jaar intern en op de achtergrond flink actief te zijn in een lokale politieke partij  nu een stap extra, maar toch een belangrijke stap", zegt een gemotiveerde Wim Durang. "Mijn politieke wortels liggen bij Volksunie en Spirit /SLP, maar sinds 2010 heb ik zelf geen nationale partijkaart meer, en behoor ik tot de onafhankelijken binnen LENNIK². Dankzij de open lokale partij LENNIK KWADRAAT zijn, sinds het begin (onder de naam LENNIK2000), al 8 onafhankelijke Lennikenaren in de gemeenteraad geraakt. Zonder nationale partijkaart. Het bewijst dat een open opbouwend project, precies op maat van onze gemeente, mogelijk is. Daar ben ik fier op en graag zet ik die traditie verder."

De grote oppositiefractie N-VA - LENNIK² is een kartel tussen LENNIK KWADRAAT (°1994) en N-VA Lennik (°2011).


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?