Acht jongeren op zoek naar duizend meningen

TERNAT - Ines Swaelens uit Ternat is één van de acht jongeren, tussen 18 en 24 jaar oud, die onder de noemer 'Europinion' op zoek gaat naar de mening van duizend jongeren. Wie Ines helpt maakt kans op een combi ticket voor Rock Werchter.

Via het project 'Europinion' willen Ines en haar vrienden te weten komen hoe jonge mensen meer bij het beleid betrokken willen worden. Met ondersteuning van de Vlaamse Jeugdraad trok ze met haar groepsgenoten de straat op om individuen face-to-face te consulteren. Daarnaast organiseren zij ook workshops en debatten in scholen, universiteiten, jeugdraden en jeugdbewegingen.

Tot slot hebben ze ook een online-enquête die vandaag gelanceerd werd. Dit alles gebeurt in het kader van de door de Europese Raad gevraagde consultaties. De vragen zijn opgesteld door de European Youth Conference in Rome en peilen naar de meningen, ideeën en ervaringen van jongeren omtrent participatie in het beleid.

Help ze mee hun doel te bereiken en wie weet sleep jij wel een Combi ticket voor Rock Werchter in de wacht. Zoek EUROPINION op Facebook en vul de enquête in. De doelstelling is minstens duizend meningen te verzamelen van jongeren tussen 16 en 30 jaar. Met deze resultaten trekken ze dan naar een grote Europese jeugdconferentie waar ze samen met jongeren en beleidsmakers uit heel Europa een aantal politieke aanbevelingen doen die de betrokkenheid van jongeren bij beleid moet vergroten.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?